Мал Ајнштајн – Дете заврши факултет на 11 години

Единаесетгодишно момче од Белгија со најголема чест заврши физика на Универзитетот во Антверпен.

– Не ми е гајле дали сум најмладиот. За мене, работата е да научам и да стекнам знаење – изјави Лорен Симонс за медиумите.
Ова е зачудувачко достигнување, а Симонс дополнително ги шокираше многумина признавајќи го неговиот план да живее вечно, претворајќи се во киборг.

– Ова е прва загатка во мојата цел да заменам делови од моето тело со механички делови – додава Симонс за „Де Телеграф“, додавајќи дека неговата цел е „бесмртност“.

– Сакам да можам да заменам што е можно повеќе делови од телото со механички. Нацртав план како да стигнам таму. Можете да ја видите како голема загатка – додаде тој. Симонс истакнува дека дури сега ги започнува студиите.

– Оваа година присуствуваше и на неколку курсеви од магистерската програма. По летото, тој официјално ќе ги започне студиите за магистерски студии – потврди портпаролот на Универзитетот во Антверпен.

Слични Вести
Menu