(ВИДЕО) Градчето Корлеоне – родно место на Дон Вито

Корлеоне е италијански град и општина со приближно 11.000 жители во близина на градот Палермо, на италијанскиот остров Сицилија. Ова планинско место опкружено со живописна природа дало неколку шефови на мафијата, меѓу кои Томи Гаглијано, Гаетано Реина, Џакек Драгна, Џeузепе Морело, Микеле Навара, Лучијано Леџо, Леолука Багарела, Салваторе Риина и Бернардо Провензано.
Погледнете го видеото и разгледајте го градчето Корлеоне во Италија.

Слични Вести
Menu