Германската полиција трага по питон долг 3 метри кој му избегал на сопственикот

Полицијата во источниот германски град Халденслебен трага по питон долг 3 метри, кој е на слобода и избегал од неговиот сопственик.

Змијата исчезна во саботата и се верува дека сè уште е на слобода некаде во градот, соопштија властите во неделата наутро.Според извештајот, влекачот има зеленикава нијанса.

Секој што ќе ја забележи змијата не треба да се приближува туку веднаш да ги повика одговорните.Сопственикот на питонот бил во болница кога животното избегало.Змијата веројатно се уште е во метрополитенската област или во соседните општини.

Слични Вести
Menu