Принцот Хари има нова причина да се врати во Лондон заради работа

Принцот Хари можеби се повлече како работен крал минатата година, но тоа не значи дека тој нема да има работа да работи во Велика Британија во блиска иднина. BetterUp, компанијата за тренери и ментално здравје Хари неодамна се приклучи како главен офицер за влијанија, ги проширува своите активности во родниот град на Хари, потврди PEOPLE. „Побарувачката нè привлекува на овие пазари“, изјави извршниот директор на BetterUp, Алекси Робичо, за лондонски „Тајмс“. Според весникот, Робико исто така изјавил дека принцот Хари „дал корисни сознанија и совети“ во врска со проширувањето на Велика Британија на BetterUp.

Кога беше објавено неговото ново работно место во BetterUp во март, Хари во изјавата рече дека се надева дека „ќе помогне да се создаде влијание во животот на луѓето“. Хари, 36, беше отворен во врска со неговите борби со менталното здравје и откри дека тој ги користел ресурсите на компанијата веќе неколку месеци, споделувајќи: „Јас бев во комбинација со мојот тренер, кој, искрено, беше навистина прекрасен и секогаш даваше звук совет и свежа перспектива, што е толку вредно “.

Слични Вести
Menu