Необично пријателство помеѓу мечка и девојка – заедно одат на риболов

Вероника Дичка ја спасила мечката Архиеја откако еден руски сафари-парк престанал со работа во 2019 г. Тие се најдобри пријатели и често заедно одат на риболов, а мечката знае и да весла.

Видео од мечката и нејзината пријателка, снимено на езеро во Новосибирск, стана популарно на глобално ниво.

Вероника ја чува мечката бидејќи таа цел живот била во заробеништво и веројатно не би преживеала долго во дивината.

Слични Вести
Menu