Корчула избран за 5-ти најдобар остров во светот за посета

Хрватска Корчула е 5-тиот најдобар остров во светот што може да се посети во 2021 година во истражувањето на глобалната страница за патувања Биг 7 од 50-те најдобри острови во светот.
Користејќи агрегирани резултати од медиумските резултати и придонесите од уредничкиот тим на „Биг 7 патување“ ги рангираа најдобрите острови во светот што треба да се посетат.

„Оваа разновидна листа се протега од тропски кави во Порторико до архипелагските острови Исланд. Од Мајорка до Малдиви, сметајте дека ова е вашиот основен водич за одмор “, вели Биг 7.
Островот Луми, Вашингтон беше рангиран бр.1 на листата, а потоа следеше Палаван на Филипините. Еспириту Санто од Вануату беше трет, а Сомарој во Норвешка беше четврти, веднаш пред Корчула.

„Корчула е една од дестинациите што мора да се посетат на хрватскиот брег на Јужен Далмација. Малку е подалеку за да стигнете од повеќето други острови, за да можете да уживате во помалку гужви и поспокојно чувство. Луѓето го нарекуваат градот Коркула „Мал Дубровник“ поради неговите средновековни плоштади, цркви, палати и куќи, додека плажите и густата шума нудат неверојатна глетка “, пишува Биг 7.
Слични Вести
Menu