10 НАЧИНИ КАКО ДА НАПРАВИТЕ ПАРТНЕРОТ ДА ВИ БИДЕ ВЕРЕН

Неверството е едно од работите што многу луѓе не успеваат да го простат во врската. Никој не сака да биде лажен. Постојат многу причини мажот до вас да ве изневери. Ова не значи секогаш дека е лоша личност или дека е некој на кого не може да му се верува. Колку и да звучи болно, понекогаш дел од причината зошто мажите изневеруваат лежи во жените и нивното однесување. Човек може да се натера да бара утеха на друго место без, се разбира, да биде изговор.

Како што можете да го натерате саканиот во неверство со вашето однесување, така можете да го направите верен кон вас. Еве 10 начини да успеете.

  1. Иницирајте секс и не чекајте само тој да го побара.

Мажите сакаат активни жени. Не чекајте кога тој сака секс и повеќе – не чекајте само да праша. Бидете проактивни и предизвикувачки. Направете го првиот чекор без разлика дали сте во нова врска или сте заедно долго време.

  1. Бидете отворени за експерименти.

Кога работите во кревет ги носат и едните и другите, мислите за неверство може да почнат да се вртат во неговата глава, како и во вашата. За да избегнете да стигнете таму, не плашете се да пробате нови работи. Не мора да правите нешто што не сакате или не ви се допаѓа, но тоа не ве спречува да се обидувате. Не постои начин однапред да знаете што ќе ви биде љубопитно и што ќе го освежи вашиот љубовен живот.

  1. Не бидете премногу услужливи.

Ако сте на располагање на мажот до вас на кој било начин, тој ќе почне да ве зема здраво за готово. Тој ќе изгуби многу од својата почит кон вас. Можеби ќе започне да ве доживува како личност без карактер, и ова е рецепт за неуспех да ве почитува. Ако во ниту еден случај не покажете карактер, но се согласувате со сè што вашиот сопруг сака од вас, го задоволувате и криете своето мислење, тој ќе престане да се интересира за вас во секоја смисла.

  1. Обидете се да не покажувате контролирачко однесување.

Колку повеќе се обидувате да го контролирате вашиот партнер и вашата врска, толку повеќе сте одбивни за него. Ако го направите тоа, можете да го натерате на неверство.

  1. Обидете се да му покажете колку го почитувате и цените.

Машкото его има потреба од галење од време на време. Критикувајте го, но умерено. Охрабрете го кога му треба комплимент. Оценете што прави за вас и обидете се да го покажете.

  1. Охрабрете го да одвои време за себе.

Времето поминато одделно е исто толку важно како и времето заедно. Не го спречувајте вашиот партнер да гледа пријатели без вас. Чувајте ја љубомората и желбата да знаете секоја минута каде е и со кого е.Ова ги одбива повеќето мажи.

  1. Внимавајте со емоциите.

Мажите и жените имаат различни емоции. Затоа во многу случаи мажите погрешно ја толкуваат женската емоционалност. Ако зборувате премногу за тоа како се чувствувате, мрморите, мрморите, се лутите, се нервозни или плачете во најмала работа, тоа автоматски ќе го натера вашиот партнер да се повлече.

  1. Направете ја вашата врска приоритет.

За да имате силна врска едни со други, во кои нема простор за неверство, тоа мора да ви биде приоритет. Ова не значи да се држите еден до друг, туку да се однесувате со почит кон вашата врска и да бидете сигурни дека работите ќе одат добро меѓу вас. Оставањето на врската низводно може многу брзо да пропадне.

  1. Научете го јазикот на љубовта на вашиот партнер.

Секој има свој уникатен љубовен јазик. Кога зборувате заеднички јазик во вашата врска, тоа ќе ви помогне личноста до вас да ви биде лојална.

  1. Знајте го неговото разбирање за односите.

Некои мажи сметаат дека им е дозволено да имаат секс со други жени додека се во врска со одредена жена. Ако вашиот партнер е еден од нив и вашата перцепција за врската е различна, отворено зборувајте за тоа и размислете дали вреди да се продолжи. Споровите овде се непотребни, бидејќи секој има свое разбирање и перцепција.

Слични Вести
Menu