Швеѓанец казнет со 450 евра зашто ја бакнал девојката во јавност во Приштина

Швеѓанец добил казна од 450 евра зашто ја бакнал девојката во јавност во Приштина. Откако неколку пати бил предупреден, косовската полиција на 28 јули го казнила за бакнување во јавност.

Тој ја бакнал својата девојка во близина на еден ноќен клуб во Приштина, пренесува „Косев“. Косовската полиција навела дека тој се однесувал непристојно иако претходно бил предупреден неколку пати, објави албанската веб-страница „Калксо“.

За да се изрече оваа парична казна, полицајците се повикале на одредбата од член 6 од Законот за јавен ред и мир.

Слични Вести
Menu