Пијан заспал возејќи „Tesla“, автомобилот му го спасил животот

Видеото го прикажува моментот во кој автомобилот запрал…

Еден немил настан бил снимен со камера на мобилен телефон во Норвешка. Според достапните информации, станува збор за 24-годишен возач кој под дејство на алкохол возел „Tesla Model S“.

Возачот заспал во текот на возењето, а тоа го препознал автопилотскиот систем за самостојно управување на „Tesla“ кој ја презел контролата и го запрел возилото со влегување во тунелот Ноствет.

Слични Вести
Menu