(ВИДЕО) Мегајахтата на Роман Абрамович чини 610 милиони долари

Не е едноставна само по луксузот, туку и по безбедносниот систем.

Милијардерот Роман Абрамович, сопственикот на ФК Челси, наскоро ќе ужива во својата мегајахта „Solaris“ чие создавање било реализирано во Германија.

Неверојатното пловило долго е 140 метри, а од месец април траат неговите тестирања, додека ја обиколува Шпанија и Азурното крајбрежје.

Јахтата има осум палуби, капацитет за сместување на 36 гости и 60 членови на посадата. Но, не е едноставна само по луксузот туку и по безбедносниот систем.

Двете „Azipod“ единици обезбедуваат брзина од 33 км/ч. (18 чворови), а мегајахтата може да ги достигне и најоддалечените делови од планетата.

Меѓутоа, овие податоци треба да се земат со резерва поради тоа што се основани врз шпекулации. Деталите на скапоцениот проект наскоро јавно ќе бидат соопштени.

Слични Вести
Menu