После 27 септември може да ги фрлите: Проверете дали е вашиот мобилен на списокот!

И на сите нив, од 27 септември оваа година, поддршката практично престанува и повеќе нема да можете да се најавите на вашата сметка на Google.

Нови важни информации во светот на телефоните што може да ве засегаат и вас. Според официјалните информации, многу Android телефони наскоро нема да имаат функција, па доколку ги имате, значи дека можете да ги фрлите.

Тоа се телефони што Гугл ги претстави уште во декември 2010 година, а последната верзија на овој систем е произведена во септември 2011 година. Тоа се паметни телефони со оперативен систем Андроид 2.3.7

И на сите нив, од 27 септември оваа година, поддршката практично престанува и повеќе нема да можете да се најавите на вашата сметка на Google. И тоа значи дека практично ќе бидете спречени да ги користите скоро сите апликации на вашиот телефон.

Уште поедноставно објаснето, во случај да го користите овој телефон, нема да можете да користите апликации на Google на него, како што се Google Maps, Gmail, YouTube, Google Play итн. ниту ќе можете да ажурирате, инсталирате и користите било која друга апликација.

Компанијата објави дека кога ќе се обидете да се најавите на вашата сметка или користите некоја од апликациите на Google, можете да очекувате да се појави „системска грешка“ што ќе ве предупреди за грешка во вашето корисничко име и лозинка.

Уште поедноставно објаснето, во случај да го користите овој телефон, нема да можете да користите апликации на Google на него, како што се Google Maps, Gmail, YouTube, Google Play итн. ниту ќе можете да ажурирате, инсталирате и користите било која друга апликација.

Компанијата објави дека кога ќе се обидете да се најавите на вашата сметка или користите некоја од апликациите на Google, можете да очекувате да се појави „системска грешка“, која ќе ве предупреди за грешка во вашето корисничко име и лозинка.

Начин да се заобиколи забраната

Едно решение за да се избегнат последиците е да го замените телефонот со оној што има инсталиран Android 3.0 и понов. Второто е, како што рече Зак Полак, „менаџерот на заедницата“ во официјалното соопштение, дека преминувате на користење на некои од услугите на Google преку други пребарувачи.

Слични Вести
Menu