Супер бабичка: Има 100 години и уште крева тегови (ВИДЕО)

Едит Марвеј-Траина, која има 100 години, е запишана во Гинисовата книга на рекорди како најстар кревач на тегови во светот.

Таа почнала да тренира на 91-годишна возраст.

Сега виталната 100-годишна кревачка на тегови Едит успева да крене меѓу 20 и 45 килограми.

„Додека ги гледав тие дами како тренираат, мислев дека можам да кренам тегови и го направив тоа. Колку почесто доаѓав во теретана, толку повеќе ми се допаѓаше тоа што го правев. Наскоро станав дел од тимот “, вели Едит.

Станала сериозна натпреварувачка во сениорската рунда кревање и почна да освојува трофеи. Едит исто така признава дека нејзините победи во последните неколку години ја натерале да добие толку многу трофеи што во еден момент немала доволно простор за нив во нејзиниот дом.

Слични Вести
Menu