Не сте ни свесни колку е опасно: Никако не смеете да ја перете облеката на оваа температура!

Не сте ни свесни колку е опасно: Никако не смеете да ја перете облеката на оваа температура!

Бидејќи температурата од 40 степени е на самата граница, микробиолозите советуваат за секој случај да не ја перете облеката на температури пониски од 60 степени, а особено немојте да штедите на перењето детска гардероба.

Треба да се нагласи дека долната облека, пешкирите, кујнските крпи и постелнината, задолжително се перат на температура од 90-95 степени.

Слични Вести
Menu