Беше напуштено, но сега е Инстаграм ѕвезда

Запознајте го Бенсон – напуштено маче од Дубаи кое доби нов дом во Америка и стана ѕвезда на Instagram.

Слаткото животно било вдомено пред пет години од брачен пар кој бил во посета на Обединетите Арапски Емирати.

„Го најдовме Бенсон пред пет години, талкаше низ улиците на Дубаи. Неговото претходно семејство се отсели и го остави, па ние го посвоивме и го зедовме со нас во САД“ – велат тие.

Сопствениците го облекуваат Бенсон во најразлични костими, а фотографиите инстантно ги освојуваат љубителите на животни.

Слични Вести
Menu