Дали знаете за што служи малиот џеб на долната женска облека?!

И покрај мислењето на некои мажи, џебот не се користи за носење предмет. Тоа е таму за да се намали контактот со синтетички материјали кои го поттикнуваат развојот на бактерии и бактериски инфекции
Според светските здравствени стандарди, внатрешниот дел од гаќите што е во директен контакт со најинтимниот дел од женското тело мора да биде покриен со мек, нежен и природен материјал.
Ова е исклучително важно, особено кога станува збор за синтетички модели на долна облека. Материјалот мора да се шие во гаќи, но шевовите на две места може да ја иритираат интимната зона, па затоа не е прикачен за гаќи од едната страна.
Ова создава мал џеб кој, и покрај мислењето на многу мажи, уште не служи за носење предмет. Неговата примарна функција е да го намали контактот со синтетички материјали кои го стимулираат развојот на бактерии и бактериски инфекции, а го ослободува дишењето на интимните делови и ги апсорбира сите телесни течности, пишува 24Сата.
Слични Вести
Menu