Ова се трите најпопуларни секс пози во Европа

Постојат бројни секс пози, што најдобро го илустрира древниот идиски запис-Кама сутра.Мегутоа многу од тие пози се неизводливи, па затоа ние европјаните,кои несме толку вежбале јога, ги сакаме они поедноставните.

Сексуалниот терапевт препорачува за да го подобрите сексуалниот однос препорачано е почесто да ги менувате секс позите.Со роа ви ги донесува најдобрите три пози во Европа.

Поза слон
Ова е една од омилените секс пози во Италија и Франција, а уште се нарекува позе мрзливо куче.Во неа жената лежи на стомакот со перница сместена испод долниот дел на стомакот така што колковите би биле во воздух.Партнерот се наога позади нејзиниот грб и со рацете се потпира на креветот така што неговото торзо би останало во воздух,додека со нозете е наслонет на партнерката.

Ова е класична модификација на позата од позади ,додава посебна доза на романтика бидејки партнерите се поблиску и можат да се бакнуваат,а перницата под неа дозволува и подобра стимулација на Г-точката.

Лотус поза
Оваа секс поза е популарна во Шпанија.Во оваа поза жената седи во крилото на мажот така што своите нозе ги обмотува околу неговиот струк,додека нивните тела ја прават формата на цвет.Во Шпанија оваа поза е и своеврстен секс симбол на слободата бидејки во таа земја во 1970 година било забрането филмови со експлицитни сесксуални содржини.
-Шпанците масовно оделе во Франција да го гледаат „Последното танго во Париз“ а токму тој филм ја покажуваа оваа поза.Во оваа поза љубените се сосема заљубени и се гледаат во очи-објаснува професорката по сексологија Belen Molinuevo од Универзитетот во Мадрид.

Мисионерска со став
Оваа поза е многу популарна во Холандија, апретставува варијанта на традиционална мисионерска поза.Во неа партнерката лежи на грб со сосема раширени раце и нозе.Според сексолозите оваа поза симболизира отовреност е ранливост на жените на љубовникот,што во сексот внесува доза на сензуалност.

Слични Вести
Menu