Скромно погребан Милан Лане Гутовиќ

Милан Лане Гутовиќ вчера беше погребан во црквата Света Троица во Кумодрач, каде што се погребани и неговите родители.
На погребот присуствуваа семејството, пријателите и колегите, а синот на Лане, Спасоје одржа говор кој расплака многумина.

– Беше чест да пораснам со Лане и чест да учам од него. Секогаш одеше по потешкиот пат, а сега отиде по лесниот пат. Нас не остави во светот да го следиме по потешкиот пат. Зборуваше за овој момент, сакаше да оди мирно, без помпа со својот татко Средоје, со обичен дрвен крст, без цвеќиња, без музика. Сакаше да оди невидливо и ние ја исполнивме неговата желба, слава и благодарност до него, рече неговиот син.

Слични Вести
Menu