За нив повеќе не е забранета љубов, српската манекенка и албанскиот фудбалер Ѓимишити се заедно

Фудбалскиот репрезентативец на Албанија Берат Ѓимишити и неговата сопруга српската манекенка Алиса Миленковиќ, лани станаа родители на синот Леон. Нивната љубов беше речиси забранета поради лошите односи и историјата меѓу двете етнички зедници кои немаа некое значајно влијание врз нив.

Парот се запознал во Цирих, каде што живеела Минековиќ, додека фудбалерот со потекло од Косово, играл за истоимениот клуб за Швајцарија.

За нината приказна јавноста дозна во 2015 кога непосредно пред гостувањето на српската репрезентација во Албанија, албанските медиуми објавија дека, Миленковиќ ќе биде единствената србинка која ќе ги поддржи “Црните орли”.

Во 2016 медиумите објавија дека Миленковиќ го оставила фудбалерот, но тие повторно се смирија и верија.

reporter.mk

Слични Вести
Menu