(ВИДЕО) Русите прават свој Лас Вегас

“Стратешките планови ја опфаќаат модернизацијата на објектите во одморалиштето. Во следните пет години, ќе ја прошириме и прилагодиме инфраструктурата на коцкарската зона Краснаја Полјана на деловниот модел на забава во Лас Вегас”, рече Дмитриј Анфиногенов, раководител за развој на проекти, објави ТАСС.

Програмерите планираат да започнат со проширување на постојното казино Бумеранг, поставување нова сала за слот машини и организирање бесплатен влез во врвниот ресторан Брунело. Свеченото отворање на новиот ресторан во одморалиштето Роса Хутор е исто така на дневен ред за 2021-22 година.

Исто така, моментално се работи на реновирање на хотелот Бонус, а дополнителни соби ќе бидат додадени во наредните месеци. Спортско -забавниот простор „Воу Арена“ исто така ќе биде реновиран наесен, додека веќе е отворен нов театар на вториот кат од казиното во Сочи.

Од отворањето во 2016 година, коцкарската зона Краснаја Полјана ја посетиле повеќе од 2 милиони луѓе од 155 земји. Во 2018 година, Казино Сочи ја освоило Московската награда за живот и бизнис како најдобар руски луксузен забавен проект.

Слични Вести
Menu