Цела година ја криел мртвата мајка поради пензијата

Жител на Австрија повеќе од една година го чувал „мумифицираното” тело на мајка му во својот дом, за да ѝ ја зема пензијата, наведуваат полициските извештаи.

Се верува дека 89-годишната жена, која страдала од деменција, починала уште во јуни минатата година. Нејзиниот 66-годишен син го сместил нејзиното тело во подрумот од нивниот дом, користејќи мраз и завои, но и песок за да го прикрие мирисот.

Полицијата проценува дека на тој начин човекот нелегално добил околу 50.000 евра.

Измамата излезе на виделина дури откако поштенскиот работник кој ја испорачувал пензијата, бил изгонет од домот откако побарал да ја види жената. Тоа предизвика истрага и последователно откритие.

Осомничениот ја признал својата вина.

Слични Вести
Menu