НОВИ ПРАВИЛА ВО „ЅВЕЗДИТЕ НА ГРАНД“ – Саша Поповиќ има и нова функција

Неодамна започна снимањето на новата, 14 -та сезона на „Ѕвездите на Гранд“, а Саша Поповиќ ги откри новите правила на музичкото натпреварување.

Како што објасни Саша, менторите ќе можат да ги изберат само кандидатите кои ќе ги добијат сите 6 гласови од жирито, што не беше случај досега.

– Само кандидат кој ќе ги добие сите 6 „ДА“ може да избере ментор. Ако добие 5 гласа, 4 или 3 гласови, јас одлучувам кај кој ментор ќе оди кандидатот. Можам да му дозволам и тој да избере, но одлуката е на мене. Кандидатот кој ќе добие 2, 1 или нема гласови автоматски се елиминира, освен ако продукцијата не го сака во својот тим – објасни Поповиќ.

Како и во претходната сезона, за време на првиот круг, ќе се најде ѕид пред жирито за да не можат да ги видат кандидатите, туку само да дадат или да не дадат глас врз основа на нивното пеење.

Саша Поповиќ повеќе нема да биде дел од продуцентското жири, туку ќе има улога на судија во новата сезона.

– Воведовме и клучеви за паника и антипаника. Значи, ако кандидатот ги добие сите 6 „НЕ“, го притискам копчето за паника и музиката престанува. Ова значи дека кандидатот автоматски отпаѓа, освен ако не сакаме да го задржиме тој кандидат. Потоа можам да го притиснам копчето против паника и да му дозволам да ја пее песната до крај. Всушност, јас сум судија оваа сезона, а не продукција – рече Саша.

Продукциското жири, како и досега, ќе го сочинуваат Снежана Ѓуришиќ и Александар Милиќ Мили, а стручното жири оваа сезона ќе го сочинуваат Светлана Цеца Ражнатовиќ, Вики Миљковиќ, Ана Бекута, Марија Шерифовиќ, Ѓорѓе Давид и Драган Стојковиќ Босанац.

Слични Вести
Menu