7 СУШТИНСКИ РАЗЛИКИ ПОМЕЃУ ВИСТИНСКАТА И ЛАЖНАТА ЉУБОВ

Колку видови љубов има во врската? Каде што се работи за лага, дали може да се нарече дека има љубов? Како и да е, кога сме во врска, ни треба време да ни покаже колку се реални емоциите што ги чувствуваме еден кон друг со нашиот партнер.

Постојат 7 јасни знаци кои ни го откриваат ова.

  1. Вистинската љубов прави компромиси, додека измамливата љубов е себична. Компромисите се грижа кон другите, но секако дека не треба самите да се занемаруваме. Компромисите се случуваат некако природно кога сакаме и и тие не се манипулативни, за разлика од оние на лажната љубов.
  2. Вистинската љубов останува искрена, лажната љубов ужива во лажењето. Не смееме да заборавиме дека довербата е основата на врската. Не можете а да не забележите кога недостасува отвореност и доверба помеѓу вас и вашиот партнер.
  1. Вистинската љубов е трпелива и разбирлива, но ова не важи за лажната љубов. Ова значи дека вашиот партнер не се оддалечува од вас кога сте лошо расположени и имате лични проблеми.
  2. Вистинската љубов се чувствува, лажната љубов е секогаш принудена. Кога сте во врска која е изградена врз чисти емоции, ќе го почувствувате значењето на сето ова, ќе бидете задоволни. Знаете дека секој напор што го правите е од срце и вреди. Од друга страна, лажната љубов секогаш прави да се чувствувате како да му должите на партнерот.
  3. Вистинската љубов е секогаш благодарна, додека лажната љубов никогаш не е задоволена. Кога сте во врска со партнер кој не чувствува вистински емоции кон вас, не се грижи многу за вашата врска, тогаш тој не ги забележува вашите напори и не ви го прави тоа или ако направи нешто добро, тогаш ќе ве задева долго време ..
  4. Вистинската љубов создава чувство на сигурност, заштита. Во таква врска никогаш нема да се чувствувате несигурно, бидејќи знаете дека вашиот партнер создава чувство на удобност, ве поддржува, се грижи за вас. Додека партнерот со кој се чувствуваме несигурни за нашата иднина дефинитивно нема да ни даде чувство на рамнотежа.
  5. Вистинската љубов ни овозможува да бидеме свои, додека лажната љубов бара од нас да бидеме други. Во врска, исклучително е важно да се чувствуваме како поединци, со нашите силни и слаби страни. Да не ги криеме стравовите, да не се срамиме од нашите недостатоци, да можеме да ги споделиме емоциите, какви и да се, да разговараме кога ни е потребно. Од друга страна, сакаме да имаме такви партнери – вистински, а не луѓе кои се претставуваат во поинакво светло, погрешно.
Слични Вести
Menu