Kако делува и како те штити твојата лична армија наречена “Имунитет”!

Еве како делува и како те штити твојата лична армија наречена “Имунитет”!

Твојата лична армија е составена од разновидни имуноклетки наречени “КЛЕТКИ УБИЈЦИ“ како Т-клетки, Б-клетки, лимфоцити,  микрофаги, антитела…

Клетки кои претставуваат врвни специјализирани војници кои се создадени само за убивање на непријателот и за одбрана за организмот.

Одредени ткива и органи како: тимусот, коскената срж, слезината, крајниците претставуваат командни центри каде се создаваат, тренираат и координираат “КЛЕТКИТЕ УБИЈЦИ“.

Во зависност од тоа кој непријател напаѓа (вируси, бактерии, габи, токсини, патогени организми) имунолошкиот систем спрема различна „тактика“ за одбрана и напад за секој различен непријател.

Имунолошкиот систем има меморија со која го памти непријателот, кога следниот пат ќе нападне некој вирус и бактерија организмот алармира и “КЛЕТКИТЕ УБИЈЦИ“ се мобилизираат и побрзо и поефикасно го унишуваат веќе познатиот непријател.

Што може да заклучиме?

Силен имунитет значи дека одбрамбениот систем ти е силен и не може да се разболеш.

Слаб имунитет значи дека имаш слаб одбранбен систем, дури и најобична бактерија може да те направи болен, а кога ќе се разболиш болеста трае подолго.

ФАКТ: Доколку не постои имунолошкиот систем може да умреме за 3 часа, доколку не нападне и најобична бактерија

Сега добро знаеш што е имунитет и што прави за тебе и како те штити.

Ако продолжиш да читаш внимателно ќе дознаеш тајната како најефикасно да го подобриш и зајакнеш твојот имунитет.

Тајната е наречена СПИРУЛИНА.

Спирулината алга којa научниците ја сметаат за најмоќен имуностимулатор.. и на ИМПРЕСИВЕН начин го зајакнува ИМУНИТЕТОТ !

Бројни медицински студии покажуваат дека при употреба на спирулина се забрзува создавањето на нови-имуно клетки кои се борат против инфекции и кој го подобруваат имунитетот и ја подобруваат заштитата од разни вируси, хронични болести и рак.

Исто така зголемена активност покажале составните делови на имунолошкиот систем како Т-клетките и матичните клетки од коскената срж.

Спирулината во себе содржи ретки полисахариди кои го оневозможуваат навлегувањето на вирусите во здравите клетки на човекот, со што се оневозможува развој и ширење на болеста.

Спирулината исто така ефикасно ги регенерира клетките и ткивата кои се уништени од вирусите и бактериите, така што организмот побрзо заздравува, окрепнува, а воедно и се регенерира.

Спирулината е богат извор на Хлорофил кој има силна моќ да го прочисти организмот од разни штетни материи кои ги внесуваме преку во воздухот и храната како тешки метали, токсини и разни хемикалии, материи кои негативно влијаат на имунитетот и на општото здравје.

Спирулината ја зголемува PH вредноста со што се оневозможува нивниот развој. Висока PH вредност на телото исто така спречува ширење на рак, тумор, кандида и ешерихија коли.

Сега кога знаеш и како да го зајакнеш својот имунитет немој да чекаш и да молиш да не те закачи следниот грип или настинка или било каква болест.

Спирулина “San Sebastian” е оргaнска спирулина со врвен квалитет.

Слични Вести
Menu