Мили бара од Цеца многу пари – еве зошто се скараа и сега се на суд

Најголемата Балканска ѕвезда, Светлана Цеца Ражнатовиќ, на снимањето на првото шоу на Ѕвезде Гранда откри дека се суди со Александар Милиќ Мили, по неколкумесечни шпекулации дека поранешните соработници веќе долго време не се во добри односи.

Цеца посочи дека тие се на суд, но дека се тоа цивилизирани луѓе кои зборуваат. После тоа, се појавија гласини и шпекулации зошто им се суди и во кој момент имаше одреден судир на интереси.

Како што ексклузивно дознава српски Телеграф, се започнало кога Цеца сфатила дека Мили се пријавил како сопственик на фонограмите на сите албуми што ги работел со Цеца.

– Договорот беше сосема поинаков, поради што Цеца, по оваа информација, одлучи да ангажира адвокати и да покрене судска постапка против поранешниот соработник – вели изворот.

Проблемот е што лицето кое поседува фонограми има право да заработува пари од апсолутно сите дигитални платформи. Во превод, да наплатува и профитира.

Во моментот кога Цеца и Мили правеа албуми, тоа не беше договор. Тој рече дека секоја песна целосно ќе и припаѓа на Цеца, со оглед на тоа што неговата работа за секоја песна е платена, и дека самата Цеца го финансирала секој нејзин албум во целост.

Мили, според тоа, како соработник, бил платен за неговата работа онолку колку што побарал и како што било договорено. Меѓутоа, без знаење на Цеца, тој се регистрирал како сопственик на фонограмот – изјавил извор за Телеграф.

– Цеца исклучиво бара од судот да смени кој е сопственик на фонограмот, и наместо Мили да напише дека тоа е таа. Сепак, Мили бара надомест во форма на пари. Наводно се работи за неколку стотици илјади евра.

Тој исто така бара врз основа на тоа дека Цеца ќе побара дозвола од него, согласност, бидејќи тој е наведен како сопственик на фонограмот, за секоја изведба на песните што ги направил. Значи, се работи за сите настапи, за сите концерти. Тоа е лудо – објаснува нашиот соговорник.

Во оваа прилика, редакцијата на Телеграф неколку пати се обиделе да контактираат со Цеца и Мили, но до моментот кога беше објавен овој текст, тие не одговориле.

Слични Вести
Menu