Kако изгледа напуштениот забавен парк во Анкара!

Турскиот претседател Ердоган со своите колосални статуи на диносауруси и 17 ролеркостери на земјата на чудата Евроазија во Анкара, Турција, рече дека ќе стане најголемиот забавен парк во регионот и „извор на гордост“. Наместо тоа, скапите атракции кои ‘рѓосуваат откако објектот беше затворен една година по инаугурацијата во март 2019 година, станаа симбол на екстравагантноста и корупцијата на некои од лидерите на претседателските партии. Паркот се затвори помалку од една година откако беше отворен кога операторот имаше проблеми со плаќањето на платите на вработените и сметките за електрична енергија, бидејќи немаше доволно клиенти.

Слични Вести
Menu