КОЈА Е ВАШАТА СРЕЌНА БОЈА?! Секоја нијанса има свое значење, а еве што значи!

Боите носат енергија, а некои можат да донесат нешто што навистина ќе направи да заблескате. Тие можат да ја зголемат самодовербата, да ја смират вишокот енергија и да ја зголемат силата. Продолжете да читате ако сакате да откриете која боја е најдобра од вашиот хороскопски знак.

Овен: Црвено

Црвената боја ја нагласува душата на Овенот и поттикнува страст, енергија и иницијатива. Црвената е бојата на возбудата што ја поттикнува активната природа и желбата на Овенот за живот. Црвената боја бара внимание, а Овенот е знак што не сака да биде игнориран. Не е ни чудо што Овеновата планета, Марс, се нарекува „Црвена планета“. Колку повеќе нијанси има Овенот, толку ќе биде поголема неговата природна енергија.

Бик: Зелена

Свежо зелената боја го поддржува духот на Бикот и ја подобрува неговата врска со природата. Како и зелените пасишта на кои се наоѓа Бикот, така и зелената боја претставува раст и напредок. Враќањето на зеленилото во пролетта ја зајакнува врската со овој знак.

Близнаци: Жолта

Инспиративната жолта боја го крева духот на Близнаците и поттикнува љубопитност и мудрост. Оваа инспиративна и живописна боја блеска низ возбудливата и немирна природа на Близнаците. Имитирајќи го топлото сонце, жолтата боја ги осветлува и ги развеселува сите наоколу. Бидејќи тоа е бојата на умот и интелектот, ја подобрува менталната моќ и фокусот на Близнаците.

Рак: Бела и сребрена

Светло белата и сребрената боја ги поврзуваат Раковите со нивната интуиција и овозможуваат јасен поглед. Исто како сјајните површини на водата или светлиот сјај на Месечината, среброто и белото се боите на интуицијата и чистотата. Тие ја зголемуваат чувствителноста и разбирањето на Ракот, поттикнувајќи многу подлабоко чувство на љубов.

Лав: Златна

Сјајната златна боја има позитивен ефект врз топлото срце на Лавот и го зајакнува неговиот позитивен дух. Блескајќи со кралски сјај, златната отсекогаш била боја на престиж и моќ. Затоа, не е чудно што Лавот, кралот на џунглата, го привлекува оваа возвишена боја. Златната боја му го дава на Лавот вниманието што му е потребно и ја поддржува неговата дарежлива природа и топол, оптимистички поглед на животот.

Девица: Зелена и кафена

Класичните, природни кафеави и зелени бои им помагаат на Девиците да останат со двете нозе на земја и да се фокусираат на напредокот. Кафеавата боја претставува стабилност и поттикнува внимателен и методичен пристап кон животот како што имаат Девиците. Во природата, зелената е бојата на растот, што ја засилува постојано присутната желба за подобрување што ја чувствуваат Девиците.

Вага: Розова и сина

Воздушната розова и светло сина боја им помагаат на Вагите да го отворат срцето и да го омекнат своето присуство. Овие бледи нијанси носат смирувачка и пријатна нота на личноста на Вагата. Симболизирајќи ладен, лесен ветер, светло сината боја ја зголемува јасноста и рамнотежата, додека розовата боја ја охрабрува љубовната страна на Вагата.

Скорпија: Црна

Темната и мистериозна црна боја и помага на Шкорпијата да остане љубопитна и фокусирана. Црното ја претставува длабочината во која живеат Скорпиите и ја засилува нивната желба да талкаат под површината и да се сомневаат во се. Во западната култура, црното е поврзано со раѓање и смрт, зголемувајќи ја силата и способноста на Шкорпијата да се трансформира.

Стрелец: Виолетова

Бојата на духовноста и свеста, бујната виолетова го охрабрува Стрелецот да се сврти кон неговата филозофска страна, просветлување и отвореност. Како боја на изобилство, виолетовата боја ја подобрува природната среќа и позитивната природа на Стрелецот и неговиот стремеж за пошироки хоризонти.

Јарец: Кафена и сива

Земјената кафеава и сива боја му помагаат на Јарецот да го најде најдобриот и најпрактичниот пат во животот. Овие силни и природни бои ја зголемуваат солидарноста, сигурноста и традиционализмот на Јарецот. Како комбинација на екстремни – црно-бело, сивата боја ја поттикнува конзервативната природа на Јарецот и неговиот сериозен пристап кон животот. Кафеавата боја претставува стабилност и може многу да влијае на одлучноста на Јарецот кој се стреми кон своите цели.

Водолија: Сина

Смирувачката сина боја и помага на Водолијата да ја урамнотежи својата немирна енергија. Исто како небото и водите со кои Водолијата е поврзана, сината боја претставува ширина и обезбедува непречен проток на идеи, разговори и експериментирање. Интересен факт – Уран, планетата на Водолијата, исто така е сина!

Риби: Светло зелена

Бледо зелената боја го поттикнува зацелувањето и обновувањето и ги поттикнува Рибите да имаат поголема врска со нивната свест. Како боја на животот, светло зелената боја претставува обнова и инспирација, поттикнувајќи го зацелувањето и позитивната енергија по која Рибите се познати.

Слични Вести
Menu