6 ТИПА НА „НЕВЕРСТВО“ КОИ ГИ УНИШТУВААТ ВРСКИТЕ

Неверството во врска може да биде различно. Како што покажува практиката, не само физичкото неверство може да доведе до конечно уништување дури и на многу блиска врска. Понекогаш правиме работи што имаат лош ефект врз нашата врска, и тие дури и не се поврзани со друга личност.

Погледнете ги 6 -те видови на неверство што ја уништуваат врската:

Емоционално неверство

Ова е речиси целосно предавство, но без физички контакт. Самото сознание дека е попријатно за партнерот да поминува време со некој друг или дури и да фантазира за развојот на врската со оваа личност, љубовта умира многу побрзо отколку класичното неверство.

Претпочитате семејство

Да се ​​сака мајката или таткото е многу важно и корисно, но ако го ставите овој тип на интеракција на прво место, заземајќи ја нивната страна во ситуација на конфликт со вашиот партнер, тогаш тоа е голем недостаток за себе. Или предавство. Затоа, под никакви околности не дозволувајте родителите сериозно да влијаат на вашата врска со партнерот на кој било начин.

Постојани поплаки

Имате целосно право да бидете незадоволни од одредени аспекти на врската. Но, ако започнете, како што велат, со „вадење на валканите кошули на партнерот“ пред други луѓе, тогаш ова води до мало неверство. Можете само да кажете работи во лицето на вашиот партнер и да не се жалите за него на пријателите. Што, се разбира, секогаш ќе биде на ваша страна.

Повеќе ги сакате вашите пријатели

Никој не ви забранува да комуницирате со пријателите, но во ситуација на директен избор секогаш треба да ја изберете вашата сакана. Дури и ако само нормален партнер никогаш нема да ве стави пред таков избор и ако се појави, тогаш очигледно некој прави нешто погрешно. И за оваа ситуација ќе треба да се разговара.

Одбивање заштита во тешка ситуација

Односите претпоставуваат безусловна лојалност. Дури и ако вашиот партнер направи грешка. на крајот на краиштата, секогаш мора да бидете на негова страна и пред сите. Во подоцнежна фаза, дома, можете да искажете се што мислите за ситуацијата. Но, во лицето на општеството, само треба да бидете секогаш еден за друг. Инаку, нема многу смисла во врската.

Финансиска измама

Да, модерните односи може да вклучуваат посебен буџет, но само кога двете страни се согласуваат. Ако не, секое финансиско затајување е измама. Не е важно за што ви се потребни овие пари и сигурно знаете дека вашиот партнер ќе ги потроши „погрешно“ – прво мора да разговарате за ситуацијата и дури потоа да дејствувате.

Слични Вести
Menu