Музеј на Ѓорѓе Балашевиќ во Нови Сад

Ѓорѓе Балашевиќ добива музеј во Нови Сад, пренесуваат српски медиуми.

Како што објави порталот 021.rs, музејот ќе биде во близина на кејот и Дунав, кои Балашевиќ ги пееше во своите песни.

Музејот е планиран на површина од 500 квадратни метри, ќе има галериски простор, мултимедијална сала, спомен – сала, како и технички и други простории.

Засега нема информации кога би можела да започне изградбата на музејот. Урбанистичкиот план е на јавен увид.

Балашевиќ почина на 19 февруари, на 67-годишна возраст.

Слични Вести
Menu