TikTok достигна една милијарда месечни активни корисници

САД, Европа, Бразил и Југоисточна Азија се најголемите пазари за популарната апликација за кратки видео содржини, соопшти компанијата.

TikTok ужива зголемување на бројот на своите корисници ширум светот во текот на изминатите неколку години, иако се соочува со регулаторни проблеми во Соединетите држави и други региони.

Претходно, компанијата соопшти дека има околу 55 милиони корисници ширум светот заклучно со јануари 2018. година. Тој број се зголеми на повеќе од 271 милиони до декември 2018. година, 508 милиони до декември 2019. година и 689 милиони до јули 2020. година.

На крајот на јуни оваа година, Facebook имаше 2,9 милиони активни корисници, се вели во најновиот финансиски извештај на технолошката компанија.

Претходно, TikTok објави дека има завршено 2 милиони преземања преку интернет низ целиот свет до август 2020. година.

Платформата за споделување видеа е во сопственост на кинескиот технолошки гигант ByteDance. Претходно оваа година, главниот финансиски директор на ByteDance ја презеде функцијата извршен директор на TikTok.

Слични Вести
Menu