14 години од последниот концерт на Тоше Проески

Во 2007 година се случи страшна несреќа во која животот го изгуби една од најголемите и најталентираните македонски музички ѕвезди – Тоше Проески. Само неколку денови претходно, тој го одржа својот последен концерт.

Тоше Проески имаше само 26 години на денот на трагичниот настан, но дотогаш веќе ги имаше освоено срцата на Македонците од секоја возраст. Всушност, Тоше беше најголемата ѕвезда и на Балканот, не само во Македонија.

На денешен ден (5 октомври) пред 14 години Тоше го одржа својот последен концерт на Градскиот стадион во Скопје.

Слични Вести
Menu