Шенон Доерти ќе се бори во борбата против ракот

Американската актерка Шенон Доерти не планира да се откаже од борбата против ракот на дојката, кој е во четврта фаза.

„Никогаш не сакам да се однесувам или да правам работи како да умирам“, рече 50-годишната актерка во емисијата „Добро утро Америка“.

„Само сакам да работам, бидејќи сакам да останам жива и ќе се борам за тоа“, додаде таа, објаснувајќи дека не и се допаѓа идејата да состави список со последни желби.

Актерката откри во февруари 2020 година дека болеста е во четврта фаза – три години откако рече дека нејзината прва борба со ракот влегла во ремисија.

Таа рече дека овие денови е „зафатена со живот и поминува многу време со пријателите и семејството“, како и продолжување на кариерата.

„Многу луѓе на кои им беше дијагностицирана фаза 4 се отпишани на некој начин. Се претпоставува дека тие не можат да работат или не можат да работат барем со полн капацитет, и тоа не е точно”, вели Доерти.

„Тоа е нешто што навистина би сакал луѓето да престанат да претпоставуваат и да ни дадат шанса да им докажеме дека не се во право“, заклучи таа.

Слични Вести
Menu