КАРМАТА СЕ ГРИЖИ СЕКОЈ ДА ГО ДОБИЕ ОНА ШТО ГО ЗАСЛУЖУВА : КАКО ПОСТАПУВААТ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ЛУЃЕ КОГА НЕКОЈ ЌЕ ГИ ПОВРЕДИ?

Зборот карма е од санскритско потекло и значи акција. Тоа е еквивалентно на Њутновиот закон кој вели „секоја акција мора да има реакција“. Кога размислуваме, зборуваме или дејствуваме, иницираме сила што ќе има соодветна реакција.

Во одреден момент од животот, соочени со гнев, болка и предавство, повеќето од нас на почетокот размислуваат за одмазда. Сепак, паметните луѓе знаат дека има многу подобра опција.

Паметните луѓе знаат дека болката и фрустрацијата бараат време. Токму поради високото ниво на емоционална интелигенција, овие луѓе можат да чекаат да помине првиот излив на гнев, да ги контролираат своите чувства и да донесат подобри одлуки.

Кармата секогаш зема се во свои раце и им враќа на сите онака како што заслужи. Се вели дека едно лице не може да избега од последиците од своите постапки. Универзумот има одговор за секое дело што го правиме, добро или лошо. Ако правиш добро во животот, доброто ќе ти се врати, ако правиш лошо, тоа ќе биде одговорот на кармата.

Не чувајте гнев и бес, тоа никому не донесе ништо добро.

Најдобрата одмазда е насмевка и успех.

Опсесијата со омраза и лутина е токсична. Овие чувства го раскинуваат човекот на парчиња и го лишуваат од среќа. Ништо нема да го повреди оној што ве повредил од вашиот успех. Забавувајте се и покажете им дека негативноста на другите луѓе воопшто не ве допира.

Пред да сакате да му вратите некому иста мерка, запрашајте се дали вреди и дали ќе се чувствувате подобро после тоа?

Одговорот на тоа кога секогаш ќе доаѓате е не. Наместо да дозволите лутината и фрустрацијата да ве измачуваат одвнатре, искористете ја таа енергија и претворете ја во мотивација потребна за да успеете.

Карма секогаш се грижи секој да добие се што заслужува. Кога некој ќе ве повреди, не ги мешајте рацете во одмазда. На крајот на краиштата, вие само си наштетувате себеси. Оставете ги лошите чувства и простете, а кармата ќе им одржи лекција.

Како што зрачите, така и привлекувате, запомнете го тоа добро.

Слични Вести
Menu