Најлудиот механизам: Новиот најубав часовник на светот

Швајцарскиот бренд за часовници MB & F ја лансираше својата најнова машина часовник, наречен LM Thunderdome…

Неверојатниот часовник е во изработка повеќе од четири години и беше создаден во соработка со две од најголемите супер ѕвезди во светот на часовниците, Ерик Кудреи и Кари Вутилаинен. Пред четири години, Максимилијан Бусер, основач на марката MB&F, дојде до идеја да собере двајца неверојатни експерти за хронологија и да ги обедини нивните креативни гении за да создадат вонвременски часовник.

LM Thunderdome, како што подразбира името, има изглед на купола. Сепак, она што го издвојува новиот модел од сите други е неверојатниот турбилон- три-оски, кој се наоѓа точно во центарот на бирачот.

Ерик Кудреј, кој е познат по тоа што создава диви и комплексни механизми, имал задача да дизајнира „најлудата турбина со три оски досега“. Резултатот е нов TriAx, кој е сферична сложена турбидна компликација со три оски, што ротира со различни брзини во различни рамнини, со рекордни осум секунди за структурата внатре, 12 секунди за средната структура и дваесет за надворешниот кафез. Ова е најбрзиот регулаторски систем со три оски.

Кари Вултаинен, од друга страна, ја насочи својата експертиза за создавање прекрасна естетика на часовникот, вклучувајќи го и механизмот. Тој, исто така, создаде шема на директно и нецентрично бирање.

Овој модел секако ќе се произведува како ограничено издание со само 33 парчиња платина, со светло- сино бирање, со цена од 280. 000 долари. 

Слични Вести
Menu