5 тајни кои жените сакаат нивниот партнер да ги знае и користи во кревет

Само 1 од 5 жени може да доживее оргазам само преку сексуалниот чин, додека повеќето жени би сакале нивниот партнер да го забави темпото…

Што е она што жените го сакаат за сексот да биде повозбудлив, но често го премолчуваат?

  1. Нека трае подолго

Помалку од половина жени постигнуваат оргазам за помалку од 10 минути, па тоа значи дека сексот на брзина нема да им заврши работа.

  1. Бидете нежни

Никогаш не ги игнорирајте насоките на жените, кога ќе ви кажат „полека.“ Ерогените зони содржат многу нервни завршетоци, па секој притисок може да има спротивен ефект.

  1. Користете ја перницата

Не се срамете да ги вклучите и перниците во игра, односно да ги поставите под грбот на партнерката.

  1. Забавете го ритамот

Само 1 од 5 жени може да постигне оргазам преку пенетрација, а повеќето од жените би сакале партнерот да го забави темпото и да се служи со поинаква стимулација.

  1. Предиграта е секогаш важна

Предиграта често за мажите е споредна, додека на многу жени им е поважна од „главниот чин.“

Слични Вести
Menu