Цетински: И после 14 години тешко е да се зборува за Тоше

И денес, четиринаесет години подоцна, тешко е да се зборува за Тошe, како и за првиот ден 
кога тоа се случи. Ништо не е исто со неговото заминување, и секој ден, месец и година 
недостасува уште повеќе, не само јас, туку мислам на сите нас што имавме привилегија да 
го знаеме, да се дружиме, да работиме заедно, да се радуваме и да тагуваме! Искрено верувам 
дека тој отиде во подобар свет од ова, но благодарение на неговите дела и првенствено 
човечките доблести и скромност, тој останува засекогаш доказ и еден од оние што ја враќаат 
вербата во човештвото и Бог. Сигурен сум дека тој не гледа,надгледува на некој начин и 
не чува безбедни за овој земен живот, бидејќи тој беше и остана ангел на добрината. 
Го сакаме засекогаш, и се што планиравме заедно знам како ќе се средиме кога ќе се 
сретнеме на некој план, во вселената...
Засекогаш во срцето, пишува во својата ФБ објава познатиот хрватски пејач Тони Цетински.
Слични Вести
Menu