КАКО КОМУНИКАЦИЈАТА ВЛИЈАЕ НА НАШИОТ СЕКСУАЛЕН ЖИВОТ

Што ја прави врската целосна, стабилна? Комуникацијата е еден од факторите што придонесуваат за ова. Задоволство и од сексот, но за да биде возбудливо, повторно ни треба добра комуникација со партнерот. Погледнете зошто е важно и како тоа влијае на нашиот сексуален живот.

Останете љубопитни еден за друг

Кога двајца луѓе се заедно со години, тие често престануваат да се љубопитни еден за друг, бидејќи мислат дека веќе знаат сѐ. Тие можат меѓусебно да си ги именуваат омилените вкусови и бои, што им се допаѓа или не. Сепак, мислењето дека знаете сѐ едни за други може да биде „опасно“ за вашата врска.

Побудете љубопитност еден за друг, бидејќи тоа ќе помогне вашата врска да биде позадоволувачка, како и сексуалниот живот. Не претпоставувајте дека тој или таа сака да има секс само со една поза, на пример, или нешто друго што го знаете, запрашајте се, споделете. На овој начин лесно ќе воведете иновации во спалната соба, а споделувањето надвор од неа може да ви помогне повторно да се откриете за други работи.

Бидете отворени

Да се ​​биде отворен за вашиот партнер е една од најважните вештини за комуникација. Ова му овозможува на вашиот партнер да ги разбере вашите мисли и чувства, да се поврзе со нив и да го покаже своето вистинско јас, дури и ако се срамите од некои интимни теми.

Оваа практика на комуникација е важна бидејќи помага да се зголеми желбата и задоволството. Споделувањето на вашите интимни фантазии ја зголемува емоционалната интимност, што може да ве натера да сакате почесто да бидете интимни.

Не бидете осудувачи

Дел од она што го отежнува споделувањето е стравот да не ве осуди вашиот партнер. Затоа, внимавате како реагирате.

Се разбира, никој не е совршен и секој прави грешки. Дури и ако не ги споделувате истите мисли или чувства за одредени теми, важно е да размислите како би сакале другиот да се однесува со вас ако ситуацијата е спротивна. Ова важи за оние случаи каде што има работи за вас што би биле непријатни во спалната соба.

Не ја исклучувајте можноста да зборувате за вашите фантазии, дури и ако понекогаш не се согласувате во нив. Секогаш некаде ќе најдете заеднички јазик.

Покажете дека вашиот партнер е важен за вас

Во врска, секој има желба да биде сакан, забележан каков што е, дури и по многу години врска треба постојано да чувствуваме дека сме важни за нашиот партнер. Ова може да се случи на многу различни начини – со допирање, не само во добрите моменти, туку и во тешкиот контакт со очите додека зборувате, комплименти, дури и за време на сексот.

Слични Вести
Menu