Најскапиот сериски автомобил за 2021 година: Цената плафон

Сосема неочекувано, најскапиот сериски автомобил за оваа година е Pagani. И не некој нов модел, туку Huayra Tricolore. 

Верувале или не, овој модел чини 5,5 милиони евра. За утеха да кажеме дека со низа посебни детали ја носи титулата најсилниот Пагани во историјата и тоа не е мала работа. Mercedes 6.0 V12 сега испорачува 840 КС и 1100 Nm, кои се на услуга на автомобил тежок само 1270 kg. Повторуваме: 5,5 милиони евра!

Слични Вести
Menu