Клинт Иствуд има 8 деца со 6 жени и КРИЕ УШТЕ КОЛКУ ДЕЦА ИМА

Актерот Клинт Иствуд во неколку наврати одбива да го потврди точниот број на деца кои ги признал како свои. Се шпекулира дека има осум деца со шест сопруги.

Него често го нарекуваат „икона на машкоста“. Ѕвездата беше романтично поврзан со најмалку шест различни жени, од кои сите родиле барем по едно дете.

За да ја зачува својата приватност, секогаш кога во минатото барале да го открие бројот на деца што ги има, тој секогаш одбивал да ги открие овие информации.

Сите негови деца пораснаа за да станат успешни и наводно имаат силна врска со актерот. Клинт моментално не е во брак. Тој претходно беше во брак со Меги Џонсон (1953-1984) и Дин Руиз (1996-2014).

Лори Мареј

Лори Мареј е неговата прва ќерка која беше дадена на посвојување по раѓање. Името на нејзината мајка никогаш не беше објавено. Таа, наводно, е дете на аферата што Клинт ја имал додека сè уште се забавувал со Меги Џонсон, неговата тогашна идна прва сопруга.

Клинт, наводно, не знаел ништо за Лори додека не се обидела да ги најде нејзините биолошки родители пред околу 30 години. Оттогаш таа е добредојдена во семејството.

Кајл Иствуд е син на Клинт со Меги, роден на 19 мај 1968 година. Тој е басист, кој студирал со францускиот басист Бани Брунел.

Тој призна дека неговата инспирација да свири на инструментот потекнува од љубовта на неговиот татко кон џезот.

Алисон Иствуд

Помладата сестра на Кајл е Алисон Иствуд, која е родена на 22 мај 1972 година. Таа стана актерка на седумгодишна возраст во филмот „Бронко Били“ (1980), во режија на Клинт Иствуд.

Таа повторно му се придружи на својот татко во „The Mule“, криминална драма од 2018 година.

Скот Иствуд

Можеби најпознатиот од сите деца на Клинт во моментот, Скот е роден како Скот Клинтон Ривс на 21 март 1986 година.

Откако конечно почна да работи со својот татко во филмот „Гран Торино“ (2008) како Треј, Скот го промени своето уметничко име во Скот Иствуд од Скот Ривс, што направи чудо за неговата кариера.

Кетрин Иствуд

Кетрин Ен Ривс или моментално Кетрин Иствуд е помладата сестра на Скот која е родена на 2 март 1988 година. Таа е исто така актерка и сценарист.

Таа ја започна својата актерска кариера со филмот „Jersey Boys“ од 2014 година, во режија на нејзиниот славен татко.

Кимбер Иствуд

Додека беше во брак со Џонсон, Клинт имаше афера и со мајката на Кимбер, која беше каскадерка и танчерка.

Никој не знаел за постоењето на Кимбер до 1989 година. Таа е шминкерка и филмски продуцент.

Франческа Иствуд

Франческа Иствуд, родена на 7 август 1993 година, е дете на Френсис Фишер и Клинт Иствуд, кои имале афера пред да глумат заедно во филмот „Unforgiven“.

Морган Иствуд

Последното познато дете на Клинт е Морган Иствуд, кого го доби со втората сопруга Дин Руиз.

Родена на 12 декември 1996 година, таа глуми и во неколку филмови на нејзиниот татко, вклучувајќи ги Million Dollar Baby” (2004) и “Richard Jewell” (2019).

Слични Вести
Menu