5 МАГИЧНИ ПИЈАЛОЦИ КОИ ТРЕБА ДА ГИ ПИЕТЕ НА ПРАЗЕН СТОМАК

Нутриционистите и експертите за здрава исхрана препорачуваат да не го започнуваме денот со обилен појадок. Пред појадок, подобро е прво да го зајакнете метаболизмот. И кој подобар начин да се постигне ова од моќта на природата. Еве кои пијалоци треба да ги консумираме наутро на празен стомак за да го забрзаме метаболизмот.

Сок од пченица

Свежиот сок од пченична трева има многу здравствени придобивки. Помага при слабеење, дава чувство на ситост, ги ублажува кожните заболувања, чисти од токсини, го зајакнува имунолошкиот систем, ја подобрува циркулацијата на крвта и дигестивните процеси, ја намалува болката од артритис и ни дава енергија.

Вода со лимон

Ова е исклучително здрав напиток за организмот. Додадете 2 лажици сок од лимон во чаша топла вода. Конзумирањето вода со лимон на празен стомак ќе го подобри вашиот имунитет, ќе ги отстрани токсините од вашето тело, ќе го подобри функционирањето на вашиот стомак и производството на желудечен сок.

Вода со лимон со мед и ѓумбир

Овој напиток ги ублажува металоидите и мачнините, го стимулира варењето и го зајакнува имунолошкиот систем. Ја подобрува и состојбата на кожата. За да го подготвите напитокот од лимон, зовријте вода и во неа додадете парче ѓумбир. Потоа додадете една лажица мед и сок од половина лимон.

Свежиот сок од пченична трева има многу здравствени придобивки. Помага при слабеење, дава чувство на ситост, ги ублажува кожните заболувања, чисти од токсини, го зајакнува имунолошкиот систем, ја подобрува циркулацијата на крвта и дигестивните процеси, ја намалува болката од артритис и ни дава енергија.

Вода со лимон

Ова е исклучително здрав напиток за организмот. Додадете 2 лажици сок од лимон во чаша топла вода. Конзумирањето вода со лимон на празен стомак ќе го подобри вашиот имунитет, ќе ги отстрани токсините од вашето тело, ќе го подобри функционирањето на вашиот стомак и производството на желудечен сок.

Вода со лимон со мед и ѓумбир

Овој напиток ги ублажува металоидите и мачнините, го стимулира варењето и го зајакнува имунолошкиот систем. Ја подобрува и состојбата на кожата. За да го подготвите напитокот од лимон, зовријте вода и во неа додадете парче ѓумбир. Потоа додадете една лажица мед и сок од половина лимон.

Слични Вести
Menu