Како во поранешна Југославија се справуваа со антиваксерите

На социјалните мрежи се појави документ за тоа како биле третирани антиваксерите во времето на Тито, веднаш по Втората светска војна.

Главниот штаб на младинските бригади за изградба на пругата Шамац – Сараево го одзеде  на личката бригада називот ударна.

Генералштабот го даал следново објаснување за таквата драконска казна во тоа време:

Со невакцинирањето е создадена можност за ширење на заразни болести и доведено е во опасност здравјето на младината.

Слични Вести
Menu