Казна од 800 евра за пиење пиво во Колосеумот

Луѓето кои патувале во Рим знаат дека алкохолот е забранет во познатите туристички знаменитости. Но, американски посетители го научиле тоа на потежок начин…

Двајца Американци неделава ги платија своите најскапи пијалаци во Рим, откако беа казнети затоа што пиеле пиво во Колосеумот. Прекршокот се случил на историското бојно поле за гладијатори.

За тоа полицијата ги казнила со 800 евра.

Иако туризмот претрпе тежок удар поради пандемијата, сепак Колосеумот е едно од најпосетуваните туристички места. Тој бил најголемиот амфитеатар во Римската Империја и е познат по борбите со гладијатори и другите спектакли, со десетици илјади гледачи.

Во 2019 година, Колосеумот го посетиле околу 7,6 милиони луѓе.

Слични Вести
Menu