Што ќе се случи со имотот на Марина Туцаковиќ?

Текстописецот Милан Радуловиќ Лаќа, инаку син на Марина Туцаковиќ, даде ново интервју за магазинот „Хелоу“ во кое меѓу другото зборува и за наследниот спор – откри дека тој и неговиот татко Фута ќе основаат Фондација.

– Првиот чекор е збирка песни, веројатно стотина капитални, која ја подготвувам во договор со Јелена Триван од Службен весник. Јас и татко ми сме се поблиску до отворање на фондацијата Марина Туцаковиќ, која нема врска со нејзината работа, туку со нејзината судбина. Фондацијата би им пружила помош на жените заболени од рак, чиј број е огромен, кога доаѓаат на лекување немаат сместување, некои се тешки случаи, па треба да заминат во странство, изјави Лаќа Радуловиќ за „Ало“.

– Подготвуваме аукција на гардероба и награди на мајка ми со цел да обезбедиме почетен капитал. Откако ќе заврши оставинското рочиште, одреден процент од моите авторски права ќе ѝ оставам на фондацијата, а веројатно и на татко ми. Сигурно е дека нема да бидам директор на фондацијата, но со тоа ќе се занимаваат жени кои или ја поминале таа приказна или се занимавале на сличен начин, додаде тој.

Претходно Милан Радуловиќ Лаќа во ексклузивна животна исповед за Нова.рс изјави дека кога е Марина Туцаковиќ во прашање – се сеќава само на убави нешта.

– Најмногу се сеќавам на убави работи, дури и на тој процес на лекување. Се сеќавам дека нашата комуникација беше фиксирана кога бев на клиника и бев на лекување од хероин. Ако се сеќавам на грди работи, само би негувал некој гнев, а потоа би ги обвинувал луѓето, а тоа нема смисла кога се занимавате со креативна работа. Се сеќавам на се – од мали шеги и хумористични ситуации. Хуморот беше нејзината главна линија на одбрана. Сè, дури и најлошата вест ja прифаќаше многу реално. Таа никогаш не го изгуби својот хумор, се исмевавме со работи кои се многу сериозни и мислам дека тоа не штитеше од тага. Се сеќавам на летните одмори, се сеќавам на патувањата, рече тој.

Слични Вести
Menu