Мерима, Маринко, Марина, Балашевиќ и Ѓуричиќ починаа во 2021 на 68 години: Нумеролог го открива значењето на мистичните броеви!?

Мерима Његомир е петтата јавна личност која почина на 68 години во 2021 година! Се започна со смртта на Ѓорѓе Балашевиќ во февруари, потоа почина Драгољуб Ѓуричиќ, па Марина Туцаковиќ во септември и Маринко Роквиќ пред две недели.

Што значи тоа, дали нивниот број на години има врска со нивното заминување од овој свет, одговори нумерологот Гордана Драгишиќ .

Таа вели дека овој феномен бил судбински наменет за Мерима, Балашевиќ, Марина, Маринко и Ѓуричиќ и дека има одредени необичности.

Ако ја погледнеме мистичноста на бројот 68, тоа се генерално многу убави бројки, во смисла на ангелски бројки. И тоа претставува нешто дадено од Бога, кое не можеме да го предложиме или да го промениме неговиот тек. Но, ако ја погледнеме таа бројка преку симболиката на смртта, ќе видиме дека тоа морало да се случи. Во превод ништо не можеше да се смени, таков беше текот на судбината, почна Драгишиќ и додаде:

Бројот шест ги претставува длабоките емоции во нас, кои ги носиме од детството, а сме ги криеле. Тие вклучуваат стрес, семејни конфликти, лоши односи со родителите, одвојување од родителите, од родителскиот дом. Тоа е стрес што не го регистрираме во раната младост, а подоцна се остварува. Тие емоции, кои во овој случај се најизразени кај Балашевиќ и Мерима, се последици од подоцнежните болести, открива нумерологот.

То се вклопува во животните приказни на многу од споменатите уметници.

Да појаснам, мајката на Мерима ја оставила на 14 години, а таа продолжила да живее со татко и. Таа болка секогаш ја носеше длабоко во себе, но се трудеше да не зборува за тоа пред другите. Датумот и годината на раѓање на Балашевиќ покажуваат дека тој бил многу емотивен човек, вреден, ведар, но често мрачен. Доживотно вешто ги криеше емоциите, но за него може многу да се погоди од песните. Има доминантна недела, но и девет, што покажува дека имал многу и машка и женска енергија. Во однос на справувањето со жените, тој можеше да воспостави добар однос со сите – почнувајќи од мајка, пријателка, сопруга, ќерка – вели Гордана.

Вториот број, осум, исто така има позитивно значење во нумерологијата.

Ова е ангелски број кој е многу убав за здрави луѓе, за реализација на планови, носи добри вести. Сепак, кога гледаме низ смртта, тоа се однесува на еден вид олеснување. Во овој случај, Марина, како и Мерима, Маринко , Балашевиќ, па дури и Ѓуричиќ , полесно ја поднесувале смртта отколку агонијата низ која поминувале со месеци, па и со години. Смртта со насмевка на лицето, вели таа.

Слични Вести
Menu