(ВИДЕО)Римац на Макрон му ги покажа Бугати и Невера

Француската химна на Марсеј одекна утрово во Пантовчак на свечениот пречек на францускиот претседател Емануел Макрон, кој е во прва посета на француски претседател на Хрватска од нејзината независност.

После тоа, Пленковиќ и Маркон се сретнаа со Мате Римац, кој на францускиот претседател му го претстави автомобилот на неговата компанија Римак Невера, како и моделот Бугати.

„Веќе е вообичаено владата да им покажува на странските гости во што сме напредни, па мило ми е што не избраа нас. Особено затоа што имаме многу вработени и во Франција“, рече Мате Римац.
Презентацијата беше направена пред работниот ручек на Макрон и Пленковиќ во истиот хотел, со што ќе заврши посетата на францускиот претседател.

Слични Вести
Menu