Првата дама на САД ја испочитува традицијата стара 56 години

Веќе 56 години првата дама на САД има должност да го пречека и накити божиќното дрво во Белата куќа. Тој обичај го испочитувала и Џил Бајден, сопругата на претседатело Џо Бајден.

На Твитер споделила фотографија од дрвото кое било донесено од Северна Каролина. Високо е околу пет метри.

“Овде е”, напишала Џил на објавата од дрвото кое ќе биде поставено во овалниот син салон на Белата куќа.

За оваа прилика Џил била придружувана од нејзиниот посинок Хантер Бајден и неговата сопруга Мелиса Коен како и нивниот едногодишен син Беау. Воодушевената Џил на американските новинари им рекла дека дрвото е “прекрасно, односно величествено”.

“Секоја година лустерот од просторијата се отстранува за да може Божиќното дрво да го собере”, додала Бајден.

Слични Вести
Menu