(ФОТО) Белата куќа блесна во Божиќен декор

Белата куќа ги откри своите празнични украси за 2021 година засновани на темата „Подароци од срце“, бидејќи ги истакна работите што го обединуваат човештвото во време на длабока политичка поделба во Соединетите држави и предизвикана од Ковид-19.

Белата куќа соопшти дека верата, заедницата, семејството, пријателството, уметноста, учењето, природата, благодарноста, услугата, мирот и единството се подароците што ги прикажува.

„Додека ја славиме нашата прва празнична сезона во Белата куќа, инспирирани сме од Американците што ги сретнавме низ целата земја, потсетувајќи нè одново дека нашите разлики се скапоцени, а нашите сличности бесконечни“, напишаа првата дама Џил Бајден и претседателот Џо Бајден во празничниот водич за Белата куќа за 2021 година.

Во знак на единство, едно дрво има слики од претходни претседателски семејства, и демократи и републиканци, вклучувајќи ги и Обама, Буш, Реган, Картерс и Трамп. Друга е покриена со златни ѕвезди, во знак на сеќавање на војниците убиени на служба.

Слични Вести
Menu