Турскиот убавец Алп, умешно успева да го сокрие љубовниот статус

Шармантниот Алп има 30 години, завршил турски јазик и литература, но судбината за него имала други планови. Поради неговиот атрактивен изглед, тој брзо стана интересен за модните агенти, па затоа своевремено снимаше реклами и ги шеташе модните писти, а потоа беше забележан од ТВ продуцентите, па улогите во серии беа неизбежни за него. Во 2016 година  ја добива првата телевизиска улога.

Апл Навруз, претходно македонските љубитли на турски серии го гледаа во  „Ќерките на Фазилет“ како Синан Егемен.

Потоа следуваше неговата улога како Џенк Челен во серијата “Азра”, а сега македонската публика го гледа во главната улога на турската серија “Предавство”.

Алп е роден 1990 година, а честопати ги краси насловните страници на модните магазини. Во јавноста не е познато каков е неговиот љубовен статус, бидејќи тоа вешто го сокрива.

– Проблемот е во тоа што сум прибирлив и има многу работи што ме оттргнуваат кај девојките – затоа сум сам, рече Алп, кој додаде дека му пречи многу кога девојката ја презем иницијативата и прва му пристапува, затоа не ја смета за можен партнер.

Слични Вести
Menu