“Една трансформација” на фитнес моделот докажува дека инстаграм и филтерите не се реалност

Во еден неодамнешен пост, фитнес моделот, тренерот и бодибилдерот Џос Муни кажува како е да се промените со фитнес до послабо тело.

Тој изгубил 40 килограми со теретана е кажува дека сега изгледа како никогаш досега.

На инстаграм објави слика на која кажува во каква форма е тој и колку може да се промените на инстаграм додатно со филтери за стомачните да изгледаат перфектно, но не и реално.

Со други зборови, како што вели Муни, важно е да се запомни дека Instagram е курирано искуство каде што линиите помеѓу реалноста и фантазијата се замаглени. Добро е да ги бараш другите за инспирација и мотивација, под услов стандардот да не е буквално невозможен.

“Не се споредувајте со никого бидејќи сте на свое патување”, вели тој. “Никогаш нема да бидеш некој друг, затоа смири се во својата кожа.”

Слични Вести
Menu