Светот го знае како Бред Пит, но тоа не е неговото вистинско име!

Неговото вистинско име е Вилијам Бредли Пит, по неговиот татко Вилијам Алвин Пит. Бред е само прекар од неговото средно име, а кога почнал да ја гради својата актерска кариера, решил да се претстави под името Бред, бидејќи мислел дека публиката, но и водечките луѓе во филмската индустрија, ќе го паметат полесно под скратеното име.

„Секогаш се жалев дека нема филмска академија во јужниот дел на Мисури и ми падна на памет дека можам да одам до неа, па буквално го спакував автомобилот. Не дипломирав“, изјави Пит на меѓународниот филмски фестивал во Санта Барбара.

Слични Вести
Menu