Нуклеарна физика бил факултетот на кој се запишал Бајага

„Тоа беше чисто од технички причини. Тогаш почнав да свирам во „Рибља чорба“ и тогаш не сакав ништо да учам. Армијата можеше да се одложи до 27 години, а потоа морав да се запишам на некој факултет. Беше навистина смешно, бидејќи никој не сакаше да се запише на нуклеарна физика. Имаше 20 слободни места и се пријавивме шестмина. Само една девојка навистина дојде со желба да се запише, а ние петмина се пријавивме само за да имаме сертификат за воениот оддел за да можам да свирам со „Рибља Чорба“, изјави музичарот за Блиц.

Открил и дека не го интересирало студирањето нуклеарна физика и дека подоцна се запишал на студии што навистина го интересирале.

“Навистина не ме интересираше нуклеарната физика. Бев најслаб по математика во средно училиште, бев за жалење и навистина не бев за наука. Професорот кој не поздрави на факултетот беше многу очаен што немаше студенти , тргна да не убедува дека иднината е во нуклеарната физика.Не можев да се сетам на имињата на предметите, се сеќавам само на еден, нуклеарна термодинамика.Потоа сакав да студирам историја на уметност, па класична историја, книжевност . Навистина сакав да го учам тоа, но почна со „Рибља чорба “ многу сериозно и сè помалку одев на факултет“, додаде тој.

Слични Вести
Menu